CMK ÖDEMELERİNE İLİŞKİN DUYURU
Tarih: 24.03.2022| Okunma Sayısı: 66289

CMK ÖDEMELERİNE İLİŞKİN DUYURU

 

Ceza Muhakemesi Kanunu gereğince 19 Aralık 2006 tarihinden sonra Görevlendirilen Müdafii ve Vekillerin Almayı Hak Ettikleri Ücretler ile Görevin İfasından Doğan Zorunlu Giderlerin Ödenmesine İlişkin Yönetmelik uyarınca, müdafi ve vekillerin ödemeye ilişkin evrakları Baro Başkanlığımıza teslim etmeleri gerekmekte olup, evrakların aşağıda belirtilen sıra doğrultusunda 1 asıl, 1 fotokopi olmak üzere 2 nüsha hazırlanarak aşağıda bulunan dilekçe örnekleri ile teslim edilmesi önemle rica olunur.

 

12.08.2020 tarihli yazımız

09.10.2020 tarihli İdari İşler Müdürlüğünün yazısı

19.10.2020 tarihli yazımız

CMK ÖDEMELERİ İÇİN DOSYA HAZIRLAMA

 

 

  1. Ödeme işlemleri için BARONET üzerinden randevu alınarak Adliye Baro Kafeteryası içerisinde bulunan  CMK Dosya ve Ödeme İşlemleri birimine teslim edilecektir.

  2. Evraklar, bir asıl bir suret olmak üzere, toplam iki adet dosya olarak hazırlanacaktır.

     

    (Evrakların plastik telli dosyaya takılması gerekmektedir.)

     

  3. Banka IBAN bilgilerinizin yer aldığı ve mükerrer talebinizin olmadığını belirten ödeme talep dilekçesi Baromuz web sayfasından temin edilebilir.(http://www.antalyabarosu.org.tr/Detay.aspx?ID=123194 )

     

  4. Görevlendirme yazıları her iki dosyada da ilgili görev evrakının üzerine takılacaktır. (Görevlendirme yazıları BARONETTE detay kısmında yer almaktadır)

     

  5. Soruşturma aşamasındaki ücret talepleriniz için,

     

    Dosyaya kolluk ifade tutanağı, savcılık ifade tutanağı ve sulh ceza hakimliği sorgu tutanağı asıllarından (soruşturma numaralarının hatalı yazılmasının önüne geçilmesi için, Avukatlarımızın Ceza Ön Bürodan katıldığı ifade tutanağı ile soruşturma numarasını talep etmesi üzerine, ilgili ön büro personelince ifade tutanaklarının UYAP sisteminden, savcılık soruşturma numarası, ihbar numarası, talimat evrakının olup olmadığının kontrolünün yapılarak örneğinin çıkartılması ve ifade tutanağının sol üst köşesine doğru soruşturma numarası, ihbar numarasının yazılması ve ilgili personelin sicil-imza ve savcılık mührünün basılması kararı alınmıştır), 

    NOT: SORUŞTURMA NUMARASI VE ISLAK İMZASI OLAN BELGELERDE ÖN BÜRODAN ASLI GİBİDİR MÜHRÜ BASILMASINA GEREK YOKTUR.

    Mahkeme aşamasındaki ücret talepleriniz için,

     

    Dosyaya katılmış olduğunuz ve mahkemeden aslı gibi yaptırdığınız duruşma tutanağı (varsa yetki belgesi ile birlikte) eklenmelidir. (Aslı gibidir mührünü yapan ilgili personelin sicil numarasının yazıldığına dikkat edilmesi gerekmektedir). 

    Excel listesinde ki tarih kısmına dosyanıza koymuş olduğunuz duruşma tutanağında ki tarih yazılacaktır. (Yıl bazında değişiklik gösteren durumlarda ücretinde güncellenmesi gerekmektedir.)

     

  6. Evraklarınızı BARONETTE Ödeme Evrağı hazırlandıktan sonra oluşan Excel listesine göre (Excel listesine imza atılarak) sırasıyla;

    -Görevlendirme yazısı,

    -O göreve ilişkin katıldığınız soruşturma/kovuşturmaya ilişkin ifade,

    -Sorgu tutanakları ve duruşma tutanakları,

     (yukarıdan aşağıya) sıralandırılıp dosyaya takılacaktır.

     

  7. 02/10/2019 tarihinden itibaren Çocuk Şube Müdürlüğü, Çocuk İzlem Merkezi, Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu (Savcılık), Çocuk Mahkemeleri ve Çocuk Ağır Ceza Mahkemelerinde yapılan görevlerin ayrı dosya olarak teslim edilmesi gerekmektedir. (KDV oranının %8 olması nedeniyle)

 

Dosya inceleme işlemleriniz bittikten sonra makbuz kesimi ile ilgili bilgilendirme mesajı tarafınıza gönderilecektir. Düzenlenen Serbest meslek makbuzları 2 suret olmak üzere adı soyadı ve ıslak imzalı olarak üst yazı ile birlikte (http://www.antalyabarosu.org.tr/Detay.aspx?ID=74551) CMK birimine teslim edilecektir. Sigortalı çalışan Avukatların makbuzlarında, yanında çalıştığı Avukatın da adı soyadı ve ıslak imzası olması ve barkodlu sigorta hizmet dökümünün de makbuz ile birlikte getirilmesi gerekmektedir.

 

NOT: Talimat dosyaları ve ilk derece mahkemesi Antalya dışında olan Bölge Adliye Mahkemesi dosyaları için de ayrı iki dosya yapılıp, makbuzu düzenlenip Adliye Baro Kalemine teslim edilmesi gerekmektedir.

 

 

ÖNEMLİ NOT: Teslim edilen evraklarda eksik olması halinde dosyanın Cumhuriyet Başsavcılığı’nca iade edileceğini, bu nedenle de ödemelerde gecikme yaşanabileceğini bilgilerinize sunarız.


ANTALYA BAROSU BAŞKANLIĞI

 

DILEKCE BANKA BILGILERI.doc 

MAKBUZ İÇİN ÜST YAZI.docx

 

 

NOT: Adliye içi görevlerinizde (savcılık ve mahkemelerde) yol gideri yazılmayacaktır.

 

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mart 2024><<
Mart 2024
 PSÇPCCP
926272829123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
141234567

19.03.2024
AV. HÜSEYİN GEÇİLMEZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.