ANTALYA BAROSU ÇOCUK HAKLARI MERKEZİ 11.GELENEKSEL RESİM YARIŞMASI

 

 ANTALYA BAROSU

 ÇOCUK HAKLARI MERKEZİ

ORTAOKULLAR                       

(5-6-7-8.SINIFLAR)

 2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI  

 11. GELENEKSEL          

RESİM YARIŞMASI

KONU:

“ÇOCUĞUN EĞİTİM HAKKI”

 

1.TABLET

2.BİSİKLET

3.HEDİYE ÇEKİ

MANSİYON 

 BOYA TAKIMI - RESİM SEHPASI

 

Başvuru    :  Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Tel:02422386155

                    Adres :Meltem Mah.3822 Sok.Barohan Kat 2.ANTALYA

                    Baro İlçe Temsilcilikleri. Adres:İlçe Adliyeleri Baro odaları.

Tarihi        : Başvuru başlama tarihi. 08.04.2022 son başvuru tarihi :19.04.2022   

 

                                                           Değerlendirme Kurulu

Antalya Barosu           ;  Av. Yadigar Gedik Toy,   Av. Serap Ertuğrul,  Av.Cennet Ceren Akkelle,

Öğretmen        ;  Nurcan Özkan(75 Yüzyıl Cumhuriyet Lisesi Resim Öğretmeni), Zerrin Kırbay (75 Yüzyıl Cumhuriyet Lisesi Resim Öğretmeni) , Soner Kolbüken (75 Yüzyıl Cumhuriyet Lisesi Resim Öğretmeni), Ali Yanık (75 Yüzyıl Cumhuriyet Lisesi Resim Öğretmeni)

Şartname Antalya Barosu,Merkez Adliye baro odaları ,İlçe BaroTtemsilcilikleri, İl- İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ,Okul Müdürlükleri ve www.antalyabarosu.org.tr den  temin edilebilir.

Not: Şartname ve yarışma ile ilgili her türlü tereddüt ve sorun halinde Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Serap Ertuğrul’dan bilgi alınabilir. (Tel:05334389495)

 

ANTALYA BAROSU ÇOCUK HAKLARI MERKEZİ

ORTA OKUL 5-6-7-8.SINIFLAR (İKİNCİ KADEME) 2021-2022 ÖĞRETİM YILI ONBİRİNCİ GELENEKSEL RESİM YARIŞMASI

ÖZEL ŞARTNAMESİ  

 

YARIŞMANIN AMACI

 

MADDE 1

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Etkinlikleri ” kapsamında, Antalya İline bağlı Orta Okullar (5-6-7-8.sınıf) öğrencilerinin katılabileceği resim yarışması düzenlenmiştir.

Vazgeçilmez bir hak olan Çocuk Haklarının tanıtılması, eğitim alanında çocuk hak ihlallerinin önlenmesi, korunması ve bu konularda savunuculuk çalışmalarını güçlendirmek, başta çocuklarımız olmak üzere kamuoyunu çocuğun eğitim hakkı -  eğitimde fırsat eşitliği  ve çocuğun katılım hakkı konusunda duyarlı hale getirmeye yönelik olarak; çocuk hakları bağlamında çocuğun eğitim hakkı  ile çocuklarımızın eğitim hakkı  ve eğitimde fırsat eşitliği konusunda  beklentilerinin çocuk gözüyle  ifade edilmesi, resim sanatına ilgi duyan çocuklarımızın yaratıcılıklarını desteklemek  yarışmanın amacını oluşturmaktadır.

 

RESİM KONUSU

 

MADDE 2

“Çocuğun Eğitim Hakkı” genel başlığı altında “Ortaokul öğrencilerinin; çocuğun  eğitim hakkına,  eğitimde fırsat eşitliğine nasıl baktıkları, çocuk hakları bağlamında eğitim hakkı ve eğitimde fırsat eşitliği konularında beklentileri, bu haklarının bilincinde olup olmadığı, okullarda  hak ihlallerine karşı tepki ve düşünceleri,  eğitimde adalet ve eşitlik ilkesi ile ilgili okuldan, ailesinden çevreden, devletten, kamu kurum ve kuruluşlarından (Mahkemelerden, Bakanlıklardan, Barodan, Okullardan, Sivil toplum örgütlerinden v.b.) beklentileri .

 

KAPSAM


MADDE 3

Bu özel şartname, yukarıda konusu ve amacı belirtilen yarışmanın şartlarını, başvuru şeklini, seçilecek Resimlere verilecek ödüllerin esas ve usullerini kapsar.

 

RESİM YARIŞMA ŞARTLARI

 

MADDE 4

4.1.Resim Yarışmasına Antalya İlindeki resmi ve özel tüm Ortaokullar (5-6-7-8.Sınıf) öğrencileri katılabilecektir.

4.2. Resimler, Türk Milli Eğitiminin amaç ve temel ilkelerine uygun olacaktır.

4.3.Yarışmaya katılacak eserlerin özgün olması ve herhangi bir kaynaktan alıntı yapılmamış olması gerekir.

4.4 Resimler daha önce başka bir yarışmaya katılmamış olacaktır.

4.5.Her öğrenci yarışmaya sadece 1(bir) eserle katılabilecektir.

4.6.Resimler 50x35 cm boyutunda olup teknik serbesttir. Resimler paspartulu olarak teslim edilecek,rulo yapılmayacak,iki mukavva arasında korunarak teslim edilecektir.Eserlerin hasar görmesinden Baromuz sorumlu olmayacaktır.  

4.7.Eserler, katılım formu ile birlikte 08 Nisan 2022 ile  19 Nisan 2022  tarihleri arasında doğrudan Baro Başkanlığı’na İlçelerde ise Adliyelerdeki Baro temsilciliklerine  teslim edilecektir. Resimler 19 Nisan  2022  tarihine kadar  belirtilen adreslere elden veya,posta ,kargo gibi vasıtalarla teslim  edilmediği takdirde kurul tarafından değerlendirmeye alınmayacaktır. Kargo ve   Postada olabilecek gecikmelerden kurumumuz sorumlu olmayacaktır.

4.8.Yarışmacılar, eserlerin üzerine ad-soyadını yazmayacak, imzası kesinlikle bulunmayacak, resmin arka tarafına sadece  rumuz yazacaklardır. Resmin arka yüzüne yazılacak rumuz katılım formuna da yazılacak ve katılım formu kapalı zarf içinde teslim edilecektir.

 

DİĞER HÜKÜMLER

 

MADDE 5

5.1.Bu özel şartname ve yarışma afişleri en geç 30 Mart 2022  tarihine kadar Baro Başkanlığınca Antalya Valiliğine gönderilecektir.

5.2.Valilikçe bu şartname ve afişlerin resmi ve özel tüm İlköğretim okulu müdürlüklerine ulaştırılması sağlanacaktır.

5.3. Okul Müdürlüklerince öğrencilere gerekli duyuru derhal yapılacaktır

5.4.Yarışma sonuçları 21/04/2022 günü “Antalya Barosu resmi Internet sitesinde (www.antalyabarosu.org.tr) açıklanacaktır. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimizin ödül ve sergi açılış töreni, 22 Nisan 2022 günü Konyaaltı Belediyesi girişi fuaye alanında yapılacaktır.  

5.5. Yarışmaya katılan eser sayısının  ON (10) resmin altında kalması halinde  yarışmayı  iptal etme hakkı saklı tutulmuş olup  bu durumda  yarışmaya katılan eserleri talepleri halinde, eser sahiplerine iade edilecektir

MADDE 6 :

Dereceye girsin veya girmesin yarışmaya katılan tüm eserler iade edilmeyecek, eser sahibi tarafından hiçbir telif hakkı istenmeyecek olup,telif hakları Antalya Barosu’na ait olacaktır. Eserler Antalya Barosunca bastırılacak her türlü afiş,broşür,poster,kitap,dergi,gazete v.b. gibi materyallerde kullanabilecektir.

 

DEĞERLENDİRME KURULU

MADDE 7 : Antalya Barosu  ;  Av. Yadigar Gedik Toy,   Av. Serap Ertuğrul,  Av.Cennet Ceren Akkelle,

Öğretmen        ;  Nurcan Özkan(75 Yüzyıl Cumhuriyet Lisesi Resim Öğretmeni), Zerrin Kırbay (75 Yüzyıl Cumhuriyet Lisesi Resim Öğretmeni) , Soner Kolbüken (75 Yüzyıl Cumhuriyet Lisesi Resim Öğretmeni), Ali Yanık ((75 Yüzyıl Cumhuriyet Lisesi Resim Öğretmeni)

 

 

ÖDÜLLER

 

  1. TABLET
  2. BİSİKLET
  3. HEDİYE ÇEKİ

 

MANSİYON: BOYA TAKIMI VE RESİM SEHPASI

 

                                                        ANTALYA BAROSU BAŞKANLIĞI

ADRES:Meltem Mah.3822 Sokak Baro Han.Kat:2 ANTALYA

  

Tel: 02422386155

 

Not : Şartname 4. madde /8. fıkrada belirtildiği üzere Rumuzsuz. Paspartusuz ve katılım formsuz teslim edilen eserler yarışma dışı kalacaktır. Bu nedenle katılım formunun  mutlaka kapalı zarf içinde olması ve resim üzerinde sadece rumuz yazılması önemle duyurulur.

 

Şartname ve yarışma ile ilgili tereddüt ve sorun halinde Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi  Başkanı Av. Serap Ertuğrul’dan Tel.05334389495  bilgi  alabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KATILIM FORMU

ADI :

SOYADI :

DOĞUM TARİHİ :

OKUDUĞU OKUL/ BÖLÜM :

SINIFI/ NUMRASI :

EV ADRESİ :

TELEFON :

RUMUZ :

E-MAİL :

TARİH :

İMZA :

ÖĞRETMENİ :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROGRAM:

 

Tarih: 22 Nisan 2022 (Cuma)

Yer   : Konyaaltı Belediyesi Fuaye Alanı