TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞININ 2022/50 SAYILI DUYURUSU

BARO BAŞKANLIĞI

………………………

DUYURU NO:2022/50

Konu: Avukat ve avukat stajyerleri tarafından incelenmek istenen dosyanın bir suretinin mahkeme kaleminde bulunmaması halinde, Avukatlık Kanunun 46. maddesi gereğince, avukat ve stajyerlere dosyayı inceleme konusunda gerekli imkanın sağlanmasına yönelik makul sürede işlem tesisi için TBMM Kamu Denetçiliği Kurumu’nun Adalet Bakanlığı’na yönelik Tavsiye Kararı Hakkında.

Konya Barosu’na kayıtlı bir meslektaşımızın yaptığı başvuru üzerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu’nun aldığı 20.06.2022 tarih ve 2022/7894-S.22.12110 sayılı tavsiye kararının bir örneği ekte gönderilmiştir.

Sözü edilen kararda, başvurucu avukatın “avukat ve avukat stajyerleri tarafından incelenmek istenen dosyanın bir suretinin kalemde bulunmaması halinde kalem memurunun UYAP ekranından dosya incelenme imkanının sağlanması” yönündeki talebine ilişkin olarak, “Avukatlık Kanunun 46. maddesinin uygulamasında avukat ve stajyerlere gerekli imkanın sağlanmasına yönelik makul sürede işlem tesisi için Adalet Bakanlığına” tavsiyede bulunulmuştur.

Tavsiye kararı doğrultusunda işlem tesisi konusu Birliğimizce takip edilmekte olup, benzer duruma ilişkin sorun yaşayan meslektaşlarımız olması halinde durumun Birliğimize de iletilmesi hususunu takdirlerinize ve bilgilerinize saygılarımla sunarım.

Avukat R.Erinç SAĞKAN
Türkiye Barolar Birliği