Tarih: 3.09.2021| Okunma Sayısı: 383

Basına ve Kamuoyuna

Yıllardır her adli yıl açılışında yaşanan sorunlar, bu yıl daha da derinleşmiştir. Yargıtay’ın yeni binasında yapılan yeni adli yıl açılışındaki görüntüler, Anayasasının “Cumhuriyetin nitelikleri” başlıklı, değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez nitelikteki ikinci maddesinde demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti yazan bir devlette olamaz, olmamalıdır. Yaşananlar, kuvvetler ayrılığının, yargı bağımsızlığının ve tarafsızlığının olmadığının, yürütmenin, yargıyı baskı ve tahakkümü altına alarak boğduğunun, yargının da kendi felsefesini, tarihini ve varlık nedenini inkar ettiğinin tescili ve ilanıdır! Adaletin referansları hukuk ve vicdandır. Adalete yalnızca demokratik, laik bir hukuk devletinde, bağımsız ve tarafsız yargı eliyle ulaşılabilir! Bir Cumhuriyet kurumu olduğumuzun bilinci ve gururuyla, Atatürk Cumhuriyeti’nin kazanımlarından yana taraf olduğumuzu, Anayasamıza ve hukuka aykırı olan yaşananları reddettiğimizi tarihe kazıyoruz! Saygılarımızla! 03/09/2021

Antalya Barosu Başkanlığı

<<<Haziran 2022><<