RUHSAT İŞLEMLERİ
Tarih: 12.04.2022| Okunma Sayısı: 34612

RUHSAT BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN;

AŞAĞIDA BULUNAN EVRAK LİSTESİ LİNKİNE TIKLAYARAK (RUHSAT BAŞVURUSU EVRAK LİSTESİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ....) BELİRTİLEN EVRAKLARI TAMAMLADIKTAN SONRA EVRAKLARINIZI BAROYA TESLİM ETMEK İÇİN;

LİNKİNE TIKLAYARAK RANDEVU ALMANIZ GEREKMEKTEDİR.

RANDEVU SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN; KULLANICI TİPİNİ STAJYER AVUKAT OLARAK SEÇMENİZ, STAJ SİCİL NUMARANIZI YAZMANIZ, TC KİMLİK NUMARANIZI YAZMANIZ VE ŞİFREMİ UNUTTUM DİYEREK, BAŞKANLIĞIMIZDA KAYITLI CEP TELEFONUNUZA GELEN ŞİFREYİ GİRMENİZ YETERLİ OLACAKTIR.

İLÇELERDEN BAŞVURU YAPACAK STAJYER AVUKATLARIMIZ BELGELERİNİ BULUNDUKLARI İLÇE PERSONELLERİNE YAPABİLECEK OLUP, RANDEVU ALMALARINA GEREK BULUNMAMAKTADIR.

BAROMUZ NEZNİNDE STAJ YAPMADIYSANIZ İSE ; 0537 497 35 16 NOLU TELEFONU ARAYARAK RANDEVU OLUŞTURMANIZ GEREKMEKTEDİR.

BAROMUZ EVRAK KAYIT BÖLÜMÜNDEN “ İSTEM DİLEKÇESİ”(EK 1)  KAYIT ALTINA ALIP, STAJ BİRİMİNE EVRAKLARINIZI TESLİM EDEBİLİRSİNİZ.

RUHSAT BAŞVURUSU EVRAK LİSTESİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ....

RUHSAT İÇİN İSTENEN BELGELER

ÖNEMLİ NOTLAR LÜTFEN OKUYUNUZ

4A-4B-4C KAYDINIZA AİT OLAN BELGENİN GÜNCEL TARİHLİ OLMASI GEREKTİĞİNDEN BU BELGENİN BAŞVURU  TARİHİNİZDEN EN GEÇ 3 GÜN ÖNCESİ OLMASI KAYDI İLE;

DİĞER SABIKA KAYDI, BANKA VE VERGİ DAİRESİ ÖDEMELERİ* VB.İSTENEN TÜM BELGELERİ STAJINIZ BİTMEDEN 1 HAFTA ÖNCESİNE KADAR HAZIRLAYABİLİRSİNİZ. ANCAK BİR YIL SÜRELİ STAJINIZ BİTMEDEN RUHSAT MÜRACAATINDA BULUNMANIZ MÜMKÜN OLMAYIP, STAJ BİTİM TARİHİNİZİN HAFTA SONUNA DENK GELMESİ DURUMUNDA DA BU TARİHİ TAKİP EDEN İLK İŞ GÜNÜ MÜRACAATINIZI YAPABİLİRSİNİZ. SAĞLIK RAPORLARI RESMİ TABİPLİKLERDEN (DEVLET HASTANESİ/AİLE HEKİMLİĞİ) ALINACAKTIR.

*(OCAK AYINDA HARÇ DEĞİŞİKLİKLERİ OLMAKLA SÖZ KONUSU DEĞİŞİKLİKLERİN BAŞVURU DEĞİL KARAR TARİHİNİ KAPSAYACAĞI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALIDIR.)

STAJ SÜRESİNDE, ÖNCESİNDE VEYA SONRASINDA EVLİLİK-BOŞANMA, İSİM-SOYİSİM, DOĞUM TARİHİ,  ANNE-BABA ADI VB. NEDENLERLE NÜFUS BİLGİLERİNDE DEĞİŞİKLİK OLANLAR İÇİN; güncel bilgilerinizle alınan sabıka kaydınıza ek olarak, değişiklik öncesi nüfus bilgilerinize göre de olacak şekilde adliyeden alınabilecek arşiv kayıtlı sabıka kaydı istenmektedir. (4.Maddeye ek)

İkinci altı aylık staj döneminde staj yaptığı avukat tarafından SSK’lı olan stajyerlerden işyeri onaylı ıslak imzalı işe giriş bildirgesi, eğer çıkış yapıldı ise çıkış bildirgesi ve avukat yanında SSK’lı olunduğuna dair de avukatın yazdığı ıslak imzalı dilekçe istenmektedir.

*Lütfen E- Devletden alınan belgelerde belirtilen linkleri dikkate alarak belgelerinizi alınız.

NOT : Avukatlık Ruhsatnameleri Başkanlığımıza ulaştığında tarafınıza ANTALYA BAROSU TARAFINDAN  bilgi verilmekte olup, bilgilendirmeden sonra yemin tarihi ve saati ile ilgili olarak Baromuz staj birimi ile irtibata geçmeniz önemle rica olunur.

Stajını başka bir baroda tamamlamış olup staj bitim belgesi alarak baromuza ruhsat başvurusu yapanlardan da 2. Madde de yazılı olan belge istenilmemektedir.

İSTENEN BELGELER

EVRAK SAYISI

AÇIKLAMA

1- Baroya Yazılan İstem Dilekçesi

EK-1.doc

2- Staj Bitim Raporu (Antalya Barosunda Stajını Tamamlayanlar İçin)

2 Adet

Staj yaptığınız avukattan staj süresinin sonunda alınacak 2.3 aylık rapor. RUHSAT BAŞVURUNUZDAN ÖNCE VERDİYSENİZ TEKRAR İSTENİLMEMEKTEDİR. EK-2.doc

3 - Staj Bitim Belgesi başka bir barodan alınmış ise;

A) Staj Bitim Belgesi Fotokopisi

B)İkametgah https://www.turkiye.gov.tr/nvi-yerlesim-yeri-ve-diger-adres-belgesi-sorgulama

1 Adet

E-devlet şifresiyle alınan ikametgah kabul edilmektedir. Yerleşim yeri sadece Antalya ve İlçeleri kabul edilecektir.

6- Arşiv Kayıtlı Sabıka Kaydı

Sabıka Kaydını yandaki açıklamalar haricinde E-Devletten alabilirsiniz.

Belgede kayıt varsa ilgili mahkeme kararının ONAYLI BİR ÖRNEĞİNİN eklenmesi gerekmektedir.

2 Adet

Nüfus Bilgilerinizin doğruluğunu kontrol ediniz.

Staj süresinde veya öncesinde evlilik-boşanma,isim-soyisim, doğum tarihi, anne-baba adı gibi idari bir işlem nedeni ile nüfus bilgilerinde değişiklik olanlar için; güncel bilgilerinizle alınan sabıka kaydınıza ek olarak, değişiklik öncesi nüfus bilgilerinize göre de olacak şekilde ADLİYEDEN alınan arşiv kayıtlı sabıka kaydı istenmektedir.

5- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

3 Adet

Türk vatandaşlığından çıkıp mavi karta sahip olanlardan 1 adet noter onaylı suret aslı istenmektedir.

6- Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (E-Devlette Nüfus Aile –Kuruma ibraz seçeneklerini seçmeniz gerekiyor. https://www.turkiye.gov.tr/nvi-nufus-kayit-ornegi-belgesi-sorgulama

2 Adet

E-devlet şifresiyle alınan belgeler kabul edilmektedir. Evlilik durumunda kapalı kayıt ve eski eşe göre seçenekleri ile alınması gerekmektedir.

7- 1.729,40 TL’ lik Adalet Bakanlığı Ruhsatı Harç Dekontu

1 Adet

Herhangi bir Vergi Dairesine 9069 (Diğer Harç) Vergi Kodu ile yatırılacak.

8- 132,30 TL’ lik Damga Vergisi Makbuzu

Herhangi bir Vergi Dairesine 9047 (Damga Vergisi) Vergi Kodu ile yatırılacak

9- 300,00 TL’ lik TBB Ruhsat Harç Dekontu

1 Adet

Halk Bankası Ankara-Yenişehir T.BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI hesabı.IBAN NO TR59 0001 2009 2120 0016 0000 75 E-dekont çıktısı kabul edilir.

Veya 1002801 Posta Çeki Hesabı

10- 1.438,38 TL’lik Giriş Keseneği

60,00 TL TBB Kimlik Bedeli

Antalya Barosu Muhasebe Servisine Yatırılacak.

11- 6x9 cm ebadında fotoğraf

4 Adet

Avukat cübbeli, özellikle arka fon tamamen beyaz desensiz, düz cepheden ve dişlerinizin görünmeyeceği şekilde, renkli, saçlar yüzü kapatmayacak şekilde, erkekler için kravatlı olacak.

12- 4.5x6 cm ebadında vesikalık fotoğraf

4 Adet

13- SSK4/A-Bağ-Kur4/B-Emekli Sandığı 4/C(Hizmet Kaydı bulunmasa dahi her üç kurum belgesi de istenilmektedir.)hizmet (tescil) kaydınızın bulunmadığına dair belge,

Herhangi bir sgk müdürlüğünden veyahttps://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kayit-belgesi-sorgulamaadresinden alınabilir.

2 Adet

Avukatlık Kanunu’nun 12.md.sinin (f) bendi koşullarını taşıyanlar Ticaret Sicil Gazete Örneği ve Bağ-Kur’dan kayıt nedenini gösterir belge sunarlar.

Şirket Ortaklığında ise; müdürlük ve imza yetkili kişi olmak Avukatlık ile bağdaşmamaktadır.

Askerlikten dolayı Emekli Sandığında kayıt gözüküyor ise ilgili kurumdan bu durumun belgelendirilmesi gerekmektedir.

14 – Kimlik Kartı Başvuru Formu

2 Adet

Sicil Numaralarını boş bırakınız. Seri numarasını bütün olarak (Örn : AXX XXXXXX) Olarak yazınız. EK-3.doc

15- Antalya’dan İkametgah

2 Adet

Avukat yanındaki stajınızın bittiği tarih üzerinden5 ay veya daha fazla süre geçtikten sonra, ruhsat başvurusunda bulunanlardan, ikametgah değişikliği olanlar (Antalya İli Sınırları) ve başka bir baroda staj yapmış olup ruhsat için baromuza başvuruda bulunanlardan istenilmektedir.

16- Sağlık Raporu (Bir nüsha aslından çekilmiş fotokopi)

2 Adet

Avukatlık yapmaya engel vücut ve akılca malul olmadığına dair” resmi tabipliklerin"herhangi birinden alınacak doktor raporu. (Özel Hastane Yönetmelik Gereği Kabul Edilememektedir.)

17) – Fakülte Diploması Sureti

STAJA BAŞLARKEN NOTER ONAYLI VE AÇIKLAMA ŞARTLARINA UYGUN BELGE İLE BAŞVURU YAPILMIŞ İSE TEKRAR İSTENMEMEKTEDİR.

Mezuniyet belgeniz; ilgili makama olarak düzenlenmiş veya süreli olarak verilmiş geçici mezuniyet belgesi ise; ruhsat onayında Bakanlık tarafından kabul edilmemektedir. Bu durumda diplomanızın Fakülteden veya noterden onaylı sureti istenilmektedir.

2 Adet

Mezuniyet belgeniz Fakülteden onaylı olarak alınmış ise; aşağıda unvanları bulunan bir yetkili tarafından aslı gibidir onayı yapılabilmektedir. Onayı yapanyetkilinin isim-soyisim ve unvanının belgede mutlaka okunaklı bir şekilde olması gerekmektedir. Bu şekilde değil ise lütfen Noterden onaylatınız.

Ayrıca kapatılan üniversitelerin sadece noterden onaylanmış diploması Bakanlık tarafından kabul edilmektedir.

ASLI GİBİDİR YAPABİLECEK FAKÜLTE YETKİLİLERİ

• Öğrenci İşleri Şefi veya Yardımcısı

• Öğrenci İşleri Müdürü veya Yardımcısı

• Öğrenci İşleri Daire Başkanı

• Fakülte Dekanı veya Yardımcısı

• Fakülte Sekreteri

AVUKAT YANI STAJI BİTİMİNDE HEMEN RUHSAT BAŞVURUSU YAPMAYACAK OLANLARIN

STAJ BİTİM BELGESİNE BAŞVURU YAPMASI GEREKMEKTEDİR.

ÖRNEK STAJ BİTİM DİLEKÇESİ

ANTALYA BAROSU BAŞKANLIĞINA

…………. tarihinde …………………………. Barosunda stajımı tamamladım. Staj Bitim Belgemin verilmesini saygılarımla arz ederim. ……………/…………/20…….

İsim – Soyisim

imza

Ev Adresi :

GSM        :

AVUKATLIK RUHSATNAMESİ GELENLERİN

YEMİN TÖRENİNE GELİRKEN HAZIRLAMASI GEREKEN BELGELER

1. 188,28 TL Aidat (Dönem Aidatı) ( Antalya Barosu Muhasebe Servisine)

2. 1 Adet Cüppe

3. Cüppe giydirecek üstadın/üstadların ismi

** Sigortalı çalışacaklar için ; Sigorta girişi yapıldığı zaman Sigortalı Avukat olarak çalışıldığına dair beyan ve ekine SİGORTALI İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ (Muhasebeciden)

**Vergi Kaydı açacaklar için ise; Vergi açılışı yapıldıktan sonra VERGİ LEVHASI fotokopisinin Özlük Servisine teslim edilmesi önemle rica olunur.

(CMK listesine dahil olmak için SİGORTALI İŞE GİRİŞ BİDİRGESİ / VERGİ LEVHASI fotokopisini ayrıca Adliye 3.Kat CMK servisine vermeniz gerekmektedir. CMK İRTİBAT: 0 242 237 60 06)

<<<Mayıs 2022><<
Mayıs 2022