CMK DOSYA HAZIRLAMA VE ÖDEME İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME
Tarih: 24.06.2024 | Okunma Sayısı: 16371

DUYURU

 

CMK DOSYA İNCELEME VE ÖDEME İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ OLARAK

HAFTA İÇİ 08:30-12:30 SAATLERİ ARASI MESLEKTAŞLARIMIZIN DOSYALARINI TEK SURET (ASIL EVRAK) ŞEKLİNDE HAZIRLAYARAK ADLİYE 3.KAT CMK DOSYA HAZIRLAMA VE ÖDEME BÜROMUZA TESLİM ETMELERİNİ BİLGİLERİNİZE ÖNEMLE SUNARIZ.

ANTALYA BAROSU BAŞKANLIĞI

 

*DOSYA HAZIRLAMA VE MAKBUZ İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME EKTEDİR.

 

 

MAKBUZ İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME METNİ.docx

 

           CMK SİCİLİNE KAYITLI AVUKATLARIMIZIN DİKKATİNE!

 

       Ödeme evraklarının CMK ödeme birimine tesliminden önce aşağıdaki hususlarda hassasiyet gösterilmesi önemle rica olunur:

  • CMK evrakları teslim tarihine göre incelenmekte olup eksiklik olması durumunda avukatlarımıza en kısa sürede sms ile geri dönüş yapılacaktır.
  • CMK ödemeleri için teslim edilen evraklarda eksiklik bulunması halinde dosyanın ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca Baro CMK servisine iade edileceğini, bu nedenle de ödemelerde gecikme yaşanabileceğini bilgilerinize sunarız.
  • Evrakların delgeç ile delinerek dosyaya takılması, yol giderine ilişkin fişin ilgili görev evrakına zımbalanması, evrakların kaybolmaması ve karışmaması için zorunludur.
  • Ödeme için getirmeniz gereken evrak asılları yeterli olup; idari işler tarafından taranacağı için silik çıkmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir.
  • Çocuk kapsamına giren görevlendirmelerin (Çocuk İzlem Merkezi, Çocuk şube, Savcılık SSÇ ifadeleri, Çocuk Mahkemesi) KDV oranının %10 olması nedeniyle ayrı dosya şeklinde hazırlanarak teslim edilmesi gerekmektedir.

     

    Evrakları taktıktan sonra sırası ile;

  • Islak imzalı Serbest meslek makbuzu (Sigortalı çalışan avukatlar için işverenin imzası zorunludur.)
  • Dosya içeriğine ait Baronet’ten hazırlayacağınız ıslak imzalı Excel tablosu
  • Avukat tarafından imzalanan ödeme istemli dilekçe (İban dilekçesi)
  • Yol gideri yazıldıysa ıslak imzalı rayice uygun yazılı beyan dilekçesi (Adliye içerisindeki görevlendirmelerde yol gideri yazılamaz.)
  • Excel görev sıralamasına göre ödemeye ilişkin Antalya Barosu görevlendirme yazısı, (Baronet’ten alınacaktır)
  • Ödemeye ilişkin evraklar (kolluk ve savcılık ifade tutanakları, sorgu tutanağı, duruşma zaptı)
  • Sigortalı olarak çalışan avukatlar için, teslim edilen evrakların tarihleri esas alınarak tek nüsha halinde her sayfası imzalı barkodlu sigorta hizmet dökümü teslim edilecektir

 

SORUŞTURMA AŞAMASINDAKİ ÜCRET TALEPLERİ İÇİN  

  • Soruşturma aşamasındaki ücret talepleri için tutanakların aslı eklenecektir.
  • Eklenensoruşturma evrağına (kolluk-savcılık-sorgu) mutlaka soruşturma numarasının yazılması gerekmektedir. Soruşturma numarası tutanağın sağ üst köşesine ve Excel’de dosya no kısmına yazılmalıdır. Aynı şahsın soruşturma evresinin her aşamasında görev alındıysa (kolluk, savcılık, sorgu hakimliği) evraklar arka arkaya sıralanır ve Excel’e soruşturma numarasıyla tek giriş yapılır.
  • Soruşturma numarası belli olmayan görevlendirmelerin evrak tesliminin yapılmaması gerekmektedir. 
  • Seri muhakeme dosyalarında Asliye Ceza Mahkemesi ek ücrete tabi olduğundan, bu aşamanın eksik dosya olarak kaydedilmesi gerekmektedir.
  • Kayıt yapılırken görev tipinin Seri Muhakeme olarak seçilmesi önemle rica olunur.

KOVUŞTURMA AŞAMASINDAKİ ÜCRET TALEPLERİ İÇİN

  • Duruşma tutanakları ilgili mahkeme kalemi ya da avukat tarafından “aslı gibidir” yapılacaktır. (Aslı gibidir-isim-soy isim-imza)
  •  5 sayfa ve üstü olan evrakların ilk ve son sayfasının eklenmesi yeterlidir, ilk ve son sayfada şahsın ve veya avukatın ismi geçmiyorsa ilk ve son sayfaya ek olarak avukat ve veya şahsın isimlerinin geçtiği sayfa eklenecektir.)
  • Eklenen evrakta mutlaka şahıs /şahısların ve avukatın ismi geçmelidir. (Duruşmaya girildiği halde üstteki durumla karşılaşan avukatlar ilgi mahkemeden eksikliği tamamlamaları halinde ödemelere başvura bilmektedirler)
  •  Basit yargılama usulüne tabi dosyalarda duruşma yapılmadığından ücret başvurusunda bulunabilmek için yazılı beyan ile birlikte mahkeme tarafından size tebliğ edilecek olan gerekçeli kararla ücret talebinde bulunmanız gerekmektedir.
  • CMK yönetmeliğine göre duruşmaya katılmakla ücrete hak kazanılacağından ibraz ettiğiniz duruşma tutanağındaki duruşma tarihinizi Excel listesindeki tarih kısmına yazmanız gerekmektedir.
  • Görevlendirildiğiniz mahkeme dosyalarının birleşme veya görevsizlik kararı ile başka dosyada devam etmesi durumunda önce yeni dosya bilgilerini (birleştirme veya görevsizlik kararı ve talep dilekçesi) ilgili evrağın arkasına eklemeniz gerekmektedir.
  • Görevlendirildiğiniz mahkeme dosyalarının duruşma yapılmaksızın birleşmesi veya görevsizlik kararı ile başka dosyada devam etmesi durumunda;
    1. Görevlendirme yapılan mahkemeye ait görev yazısını ekleyiniz.
    2. Excel tablosuna birleşen dosyanın bilgilerini ekleyiniz.
    3. Duruşma tutanağının arkasına birleşme, görevsizlik kararına ait ilgili evrağı ekleyiniz.
  • Yetki belgesi ile girilen duruşmanız varsa; ilgili duruşma tutanağının arkasına yetki belgesi ekleyiniz. 

IBAN DİLEKÇESİ.doc 

RAYİÇE UYGUN YAZILI BEYAN.docx

İstinaf ve Temyiz aşamasındaki dosyalar için istenecek ödemelere ilişkin dilekçe örneği.docx

 

İfade alma/hukuki yardıma konu adli işlem saatinin 07:00-21:00 arasında olduğu takdirde;

Aksu ve Döşemealtı ilçelerindeki işlemlere dair gidiş-dönüş toplamda 4 tam otobüs bilet karşılığı ödenmesine,

Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez ilçelerindeki işlemlere dair gidiş-dönüş toplamda 2 tam otobüs bilet karşılığı ödenmesine,

İfade alma/hukuki yardıma konu adli işlem saatinin 21:00- 07:00 arasında olduğu takdirde;

Gidiş- dönüş ayrı ayrı taksi fişleri ibraz etmek kaydıyla 300,00 TL ‘ye kadar ödenmesine,

Adliyemize uzaklığı göz önüne alınarak, Aksu İlçe Jandarma Komutanlığı, Aksu Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı, Aksu Yeşilkaraman Jandarma Karakol Komutanlığı, Döşemealtı Organize Sanayi Jandarma Karakol Komutanlığı, Döşemealtı Kovanlık Jandarma Karakol Komutanlığı, Döşemealtı Dağbeli Jandarma Karakol Komutanlığı, Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Aksu Polis Merkezi Amirliği açısından gidiş-dönüş ayrı ayrı taksi fişleri ibraz etmek kaydıyla 750,00 TL ‘ye kadar ödenmesine,

Kendi aracı ile gidilmesi halinde görevlendirildiği tarih, saatlerde almış olduğu benzin fişini plaka belli olacak şekilde ibraz etmek kaydıyla yukarıda belirlenen ücret tarifelerinin yarısı kadar ödenmesine karar verilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

27.07.2024
AV. HÜSEYİN GEÇİLMEZ
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.