mAV-i (MOBİL AVUKAT İLETİŞİM) İSİMLİ DURUŞMA BİLDİRİM SİSTEMİ ANTALYA'DA

ANTALYA BAROSU AVUKATLARI, DURUŞMA BİLGİLERİNİ, mAV-i (MOBİL AVUKAT İLETİŞİM) İSİMLİ DURUŞMA TAKİP SİSTEMİ SAYESİNDE, AKILLI CEP TELEFONLARINDAN İZLEYEBİLECEK. ÇOK YAKINDA...

KARDEŞ BAROMUZ ANKARA BAROSU'NA, BAŞKANI AV. HAKAN CANDURAN'A VE BÜTÜN YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.

"Ankara Barosu, avukatların duruşma bilgilerini akıllı cep telefonlarından izleyebilmelerini sağlamak amacıyla geliştirdiği ve Mobil Avukat İletişim (mAV-i) adını verdiği duruşma takip sistemini Antalya Barosu’nun kullanımına sundu.

Ankara Barosu ve Antalya Barosu, mAV-i uygulamasının ortak kullanımına ilişkin işbirliği protokolü imzaladı. Protokole Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran ve Antalya Barosu Başkanı Av. Polat Balkan imza koydu.

Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde (ABEM) 3 Nisan 2017 Pazartesi günü gerçekleştirilen imza töreninde, Ankara Barosu Saymanı Av. Evrim Dost, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Hamit Baykara ve Av. Ayşe Köseyener ile Antalya Barosu Genel Sekreteri Av. Güler Yılmaz Birol, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Cenk Soyer, Av. Özhan Karazeybek, Av. Salim Aykut ve Antalya Barosu’na kayıtlı Av. Bahadır Kalaycı da bulundu.

Protokol uyarınca artık Antalya Barosu’na kayıtlı avukatlar da mAV-i’yi akıllı telefonlarına ücretsiz olarak kurduktan sonra kimlik ya da sicil numarası ve kendilerine kısa mesaj yoluyla gönderilecek kişisel şifreleriyle sisteme giriş yapabilecekler.

Vekili oldukları tüm davaların duruşma bilgilerini mAV-i’den aylık, günlük ve anlık olarak takip edebilecekler. Duruşmalara ait mahkeme, dosya numarası, tarih ve saat bilgilerini cep telefonlarının ekranında görebilecekler.

Mahkemelerin listesindeki duruşmalardan hangilerinin tamamlandığını, o an hangisinin devam etmekte olduğunu ve sıra bekleyen duruşmaları kolaylıkla takip edebilecekler. Kendi duruşmalarının ne kadar süre sonra başlayacağı bilgisine yaklaşık olarak sahip olabilecekler.

Duruşmalarının bulunduğu mahkeme kalemlerinin iletişim ve bina bilgilerine ulaşabilecekler. Ayrıca mAV-i’nin ‘duruşma alarmını’ kurarak ya da ‘robot arama’ seçeneğini kullanarak sistemin duruşmalarını hatırlatmasını sağlayabilecekler."