ANTALYA

AralıkOcakŞubat
EHAM'IN İLK KONUĞU BARO BAŞKANIMIZ AV.POLAT BALKANDI.
Tarih: 12.10.2017 | Okunma Sayısı: 502 | | |

" EHAM KARİYER SUNUMLARINA ANTALYA BARO BAŞKANI İLE START VERDİ

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde bulunan Ernst Hirsch Hukukun Temellerini Araştırma ve Uygulama Merkezi, hukukla ilişkili meslekler hakkında öğrencilere bilgi vermek amacıyla başlatmış olduğu kariyer sunumlarında, ilk konuk olarak Antalya Baro Başkanı Av.Polat BALKAN’ı ağırladı.
Yaklaşık bir buçuk saati aşan toplantıda Başkan BALKAN öncelikle kendi avukatlık kariyeri ışığında öğrencilere Avukatlık mesleği ile ilgili bilgiler verdi.
Sonrasında öğrenciler özellikle adalet sistemi, Avukat-Savcı-Hakim ilişkileri, Avukatlık stajı gibi konularda sordukları sorularla Baro Başkanı Av. Polat BALKAN’ı terlettiler.
Öğrencilerin toplantının bitmiş olmasına rağmen Başkan BALKAN’ı bırakmayıp kendisine hala sorular sormaya devam etmeleri ise dikkatlerden kaçmadı.
Adını, 6762 sayılı eski Türk Ticaret Kanunu'nu hazırlayan Profesör Doktor Ernst Hirsch’ten alan Merkez, özellikle hukuk felsefesi ve sosyolojisi alanındaki çalışmaları ile dikkat çekerken; Merkez’in çiçeği burnunda müdürü Yrd. Doç. Dr. Bilge BİNGÖL SCHRIJER bu yöndeki çalışmalara ek olarak pozitif hukuk ve hukuk-toplum ilişkisi alanında da çalışmalar yapmayı arzu ettiklerini; bu doğrultuda da öğrencilere yönelik olarak kariyer sunumlarını başlattıklarını; bu sunumların ayda en az iki kez gerçekleştirilmeye çalışılacağını ifade etti."

23.01.2018 Salı