TBB'NİN 2017/36 SAYILI DUYURUSU

BARO BAŞKANLIĞI

………………………

DUYURU NO:2017/36

Konu : Meslekte Fiilen On Yılını Tamamlamış Avukatların 2992 Sayılı Kanun Kapsamında Hizmet İçi Eğitim Programlarında Eğitici Olarak Görev Alabileceğine İlişkin.

Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı'ndan alınan 17.05.2017 günlü 2457 sayılı yazı ve eki tablonun bir örneği ilişikte gönderilmiştir.

Söz konusu yazıda; 2992 sayılı Adalet Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanunun 34/A maddesinin 6.fıkrasında "...meslekte fiilen on yılını tamamlamış avukatlar...ders vermekle görevlendirilebilir." hükmünün yer aldığı ve bu kapsamda, Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı personelinin adaylık, hizmet öncesi ve hizmet içi eğitim programlarında eğitici olarak görev almak isteyen avukatların başvurularının alınması ve bu doğrultuda eğitici havuzunun oluşturulmasının planlandığı bildirilmektedir.

Bilgilerinize sunar, konunun Baronuz mensubu meslektaşlarımıza duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla.

Avukat Metin FEYZİOĞLU