YENİDEN KAYIT İŞLEMLERİ
Tarih: 8.01.2024| Okunma Sayısı: 10906

YENİDEN KAYIT TALEBİNDE BULUNACAK OLAN AVUKATLARIN HAZIRLAMASI GEREKEN BELGELER

ÖNEMLİ NOTLAR LÜTFEN OKUYUNUZ

1) EVLİLİK-BOŞANMA, İSİM-SOYİSİM, DOĞUM TARİHİ,  ANNE-BABA ADI VB. NEDENLERLE NÜFUS BİLGİLERİNDE DEĞİŞİKLİK OLANLAR İÇİN; GÜNCEL BİLGİLERİNİZLE ALINAN SABIKA KAYDINIZA EK OLARAK, DEĞİŞİKLİK ÖNCESI NÜFUS BİLGİLERİNİZE GÖRE DE OLACAK ŞEKİLDE ARŞİV KAYITLI SABIKA KAYDI BAKANLIK TARAFINDAN İSTENİLMEKTEDİR.(MADDE 3)

2) 4A-4B-4C KAYDINIZA AİT OLAN BELGENİN GÜNCEL TARİHLİ OLMASI GEREKTİĞİNDEN BU BELGENİN BAŞVURU  TARİHİNİZDEN EN GEÇ 3 GÜN ÖNCESİ OLMASI GEREKMEKTEDİR. BELGE SGK MÜDÜRLÜĞÜNDEN VEYA  https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kayit-belgesi-sorgulama ADRESİNDEN ALINABİLİR. SGK Tescil ve Hizmet Dökümü / İşyeri Unvan Listesi”) https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tescil-ve-hizmet-dokumu ADRESİNDEN ALINABİLİR. ( MADDE :8)

* SAĞLIK RAPORLARI RESMİ TABİPLİKLERDEN (DEVLET HASTANESİ/AİLE HEKİMLİĞİ) ALINACAK OLUP YÖNETMELİĞE UYGUN OLMAYAN SAĞLIK RAPORLARI BAKANLIK TARAFINDAN KABUL EDİLMEMEKTEDİR.(YÖNETMELİK : Avukatlığı sürekli olarak gereği gibi yapmaya engel vücut veya akılca malul olmadığına dair resmi tabipliklerin birinden alınacak sağlık raporu")    ( MADDE 7)

3) YIL İÇERİSİNDE RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN HARÇ DEĞİŞİKLİKLERİ OLMAKLA SÖZ KONUSU DEĞİŞİKLİKLERİN BAŞVURU DEĞİL KARAR TARİHİNİ KAPSAYACAĞI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALIDIR.

4) KAMU KURUM VE KURULUŞLARI İLE BAĞLANTINIZ OLMASI DURUMUNDA; KURUMUNUZ İLE YAZIŞMA YAPILARAK SİCİL ÖZETİ VE DİSİPLİN YÖNLERİNDEN HAKKINIZDA SORUŞTURMA VEYA KOVUŞTURMAYI GEREKTİRİR BİR FİİL BULUNUP BULUNMADIĞINA DAİR BİLGİ TALEP EDİLİR VE BAŞVURUNUZ YAZIŞMALAR TAMAMLANDIKTAN SONRA SONUÇLANDIRILIR. YAZIŞMALARIN SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE YAPILABİLMESİ İÇİN KURUM BİLGİLERİNİZİ, GÖREVİNİZİ VE EN SON GÖREV YERİNİZİ BİLDİREN BEYAN VERMENİZ RİCA OLUNUR.

YENİDEN KAYIT EVRAK LİSTESİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ....

RAPOR YAZISI EK-3

YENİDEN KAYIT TALEBİNDE BULUNACAK OLAN AVUKATLARIN HAZIRLAMASI

GEREKEN BELGELER

İSTENEN BELGELER

EVRAK SAYISI

AÇIKLAMA

1- Baroya Yazılan İstem Dilekçesi

EK - 1 (DİLEKÇE)

2- Bildirim Kağıdı

2 Adet

EK – 2 ( BİLDİRİM KAĞIDI)

3- Arşiv Kayıtlı Sabıka Kaydı

Belgede kayıt varsa ilgili mahkeme kararının eklenmesi gerekmektedir.

2 Adet

Nüfus Bilgilerinizin doğruluğunu kontrol ediniz. Evlilik, isim-soyisim, doğum tarihi, Anne – Baba adı vs.nedenlerle nüfus bilgilerinde değişiklik olanlar için güncel bilgilerinizle alınan sabıka kaydınıza ek olarak değişiklik öncesi nüfus bilgilerinize görede olacak şekilde arşiv kayıtlı sabıka kaydı istenilmektedir. Ayrıca nüfus bilgileri değişikliklerinde karar örneği fotokopisi ve dilekçede belgelere eklenmelidir.

4- Nüfus Cüzdan Fotokopisi

5- Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

(E-Devlette Nüfus Aile –Kuruma ibraz seçeneklerini seçmeniz gerekiyor. https://www.turkiye.gov.tr/nvi-nufus-kayit-ornegi-belgesi-sorgulama

E-devlet sisteminden alınacak.

6- İkametgah

E-devlet sisteminden alınabilir.

Antalya ili Sınırları içerisinde ve yerleşim yeri adresi (ilk adres) olması gerekmektedir.

7 - Sağlık Raporu (Yönetmelik Hükümlerine Uygun)

2 Adet

Avukatlık yapmaya engel vücut ve akılca malul olmadığına dair” resmi tabipliklerin"herhangi birinden alınacak doktor raporu. (Özel Hastane Yönetmelik Gereği Kabul Edilememektedir.)

8- SSK-Emekli Sandığı ve Bağ–Kur (4a-4b-4c) hizmetinizin bulunup bulunmadığına dair belge – (hizmet varsa dökümleri ile birlikte olmalı

-e-devlettenSGK Tescil ve Hizmet Dökümü / İşyeri Unvan Listesi”)

4b (Bağ-kur) kaydı devam edenlerin “1479 Sigortalı Bilgileri” evrağı ile vergi levhasını eklemeleri gerekmektedir.

SGK İl/Ilçe Müdürlükleri veya https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kayit-belgesi-sorgulama

9 - Rapor Yazısı

2 Adet

Antalya Barosu üyesi 1 (BİR) Avukat tarafından imzalanacak. Rapor Avukatı, 1.Dereceden Akraba, Yönetim Kurulu Üyesi Hariç, 5 yıllık kıdem gerekmez. EK 3 ( RAPOR YAZISI)

10 - Takdim Yazısı

2 Adet

Antalya Barosu üyesi 2 (İKİ) Avukat tarafından (Rapor Avukatından farklı) imzalanacak. Takdim Avukatları, 1.Dereceden Akraba, Yönetim Kurulu Üyesi Hariç, 5 yıllık kıdem gerekmez. EK 4 ( TAKDİM YAZISI)

11- 6.087,00 TL Giriş Keseneği

Kurum Avukatları İçin 1.522,00 TL (Kurum Avukatı olduğuna dair belge istenilmektedir.)

Daha Önce Baromuza kaydı bulunmayanlar için geçerlidir.

Antalya Barosu Muhasebe Servisine Yatırılacak. Kurum Avukatlarından Kurum Avukatı olduğuna dair belge

12- Dönem Aidatı 1.325,00 TL,

Kurum Avukatları 735,50 TL

Kıdemi 5 yılın altında olanlar için 126,00 TL (TBB Keseneği)

.

13- 467,20 TL Damga Vergisi

Vergi Dairesine 9047 Vergi Kodu ile Yatırılacak.

14- Avukat Cübbeli 4.5 X 6 cm ebadında vesikalık fotoğraf

4 Adet

Avukat cübbeli, arka fon beyaz olarak, düz cepheden ve dişlerin görünmeyeceği şekilde, renkli, erkekler için kravatlı olarak çekilmesi istenen fotoğraf

<<<Mart 2024><<