Tarih: 29.06.2021| Okunma Sayısı: 2252

BASINA VE KAMUOYUNA

Basın ve kamuoyunda “Elmalı Davası” olarak bilinen, 6 ve 10 yaşlarındaki iki çocuğumuzun istismar edildikleri iddiasıyla görülen dava, Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından soruşturma aşamasından bu yana takip edilmektedir. Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya da ilk celseden itibaren müdahil olunmuştur. Duruşmalar titizlikle takip edilmektedir. Şu ana kadar 5 duruşma yapılmış olup, sanıklar 16/10/2020 tarihli celsede tutuklanmış, 05/01/2021 tarihli celsede tahliye edilmişlerdir. Yargılama sürmesine karşın, sanıkların beraat ettiklerine yönelik paylaşımlar üzerine bilgilendirme gereği duyulmuştur. Bir sonraki duruşma 17 Eylül 2021 tarihinde yapılacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, çocukların üstün yararı, ikincil ve yeni mağduriyetler yaşamamaları, adalete ve gerçeklere ulaşma amacıyla çocuk hakları mücadelesi yapacağımızı, bu duyarlılıkla hareket edeceğimizi bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla. 29/06/2021

ANTALYA BAROSU BAŞKANLIĞI

<<<Aralık 2021><<