ADALETİ, DEMOKRASİYİ VE HUKUK DEVLETİNİ SAVUNAN AVUKAT, SAVCI, YARGIÇ MESLEKTAŞLARIMIZIN VE BÜTÜN ADALET EMEKÇİLERİMİZİN YENİ ADLİ YILI ADİL VE KUTLU OLSUN.
Tarih: 2.09.2019| Okunma Sayısı: 2255

Basına ve Kamuoyuna 

Hukuk devletinden fersah fersah uzaklaşıldığı, kuvvetler ayrılığı ilkesinin şeklen bile umursanmadığı, yargının bağımsız ve tarafsızmış gibi bile davranamadığı, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eden ve yurttaşların hak arama özgürlüğünün temsilcisi olan avukatların adliyelere aranarak girebildikleri, müvekkillerine/müvekkil adaylarına ilişkin bilgi edinmekte, sorgu yapmakta bile çeşitli engellerle karşılaştıkları, kısıtlı alan uygulamasının "avukatlara kısıtlı alan/avukatlardan arındırılmış bölge" olarak uygulandığı, hiçbir çağdaş, demokratik hukuk devletinde düşünülemeyecek ve kabul edilemeyecek gerekçelerle cezaevlerine konulduğu, katledildiği, intihara sürüklendiği, işkence gördüğü (işkencecilerin soruşturul(a)madığı), ekonomik ve mesleki sorunlarına hiçbir ciddi ve kalıcı çözüm üretilmediği, akademisyenlerin, aydınların, gazetecilerin, yazarların ve yurttaşların A.İ.H.M. ve yüksek mahkeme kararlarına karşın, adil yargılanma haklarının ihlal edildiği, yargılandığı ve cezaevlerinde konulduğu, çocukların cezaevlerinde büyümek zorunda bırakıldığı, çocuk istismarı, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin önlenemediği gibi, bu konularda hiçbir politika üretilmediği, çevremizin ve doğamızın talan edildiği, yağmalandığı, kültürel ve tarihi eserlerimizin imha edildiği, YSK eliyle demokrasiye darbe yapıldığı, kayyum atama pratikleri ile halkın seçme ve seçilme hakkının, iradesinin yok sayıldığı bir adli yılı geride bıraktık.
Yeni adli yıla, giderek yoğunlaşan bu sorunların yanında, Yargı Reformu Stratejisi 2019 Belgesi tartışmalarıyla giriyoruz. Adalet, çoğulcu, katılımcı ve özgürlükçü demokrasi, hukuk devleti,  savunmanın yargı içindeki statüsü, savunma hakkının etkin kullanımı, gerçek bir yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı konularında bir fikri ve vizyonu olmayan, sözgelimi yürütmenin yargı üzerindeki tahakkümünden, HSK’nın yapısından rahatsız olunmadığı gibi, adalete erişim ve savunma hakkının etkin kullanılması ile ilgili hiçbir planı ve tasarımı da olmayan bu belge, tıpkı 2009 ve 2015 Strateji Belgeleri gibi hiçbir soruna ciddi ve kalıcı bir çözüm üretmeyecektir. Uygulamaya dönük sıradan değişikliklerin, tarihsel birikim ve içeriğinden koparılıp, Reform (Yenilik) olarak sunulmasına aldanmayacağız, sıtmaya razı olmayacağız. Tuzumuz kuru olmasa da, tuzu kokmuşlara inat, mesleğimizin onuru ve saygınlığı için mücadele etmeye devam edeceğiz!
Adaleti, demokrasiyi ve hukuk devletini savunan avukat, savcı, yargıç meslektaşlarımızın ve bütün adalet emekçilerimizin yeni adli yılı adil ve kutlu olsun. 
Antalya Barosu Başkanlığı

 

 

 

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

18.04.2024
AV. HÜSEYİN GEÇİLMEZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.