MESLEKTAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ!
Tarih: 27.08.2019| Okunma Sayısı: 3034

BASINA VE KAMUOYUNA

AVUKATLARA YÖNELİK ŞİDDET MAALESEF HER GEÇEN GÜN ARTARAK DEVAM ETMEKTEDİR. ANTALYA’DA GÖREV YAPAN MESLEKTAŞIMIZ AV. AHMED BUĞRA ÇELİK 24.08.2019 TARİHİNDE GECE SAAT 00:45 SULARINDA EVİNİN KAPISININ ÖNÜNDE GÖREVİNİN TEMELİNİ OLUŞTURAN KANUNLARA BAĞLILIĞI UNUTMUŞ, SUÇU ÖNLEMEYİ DEĞİL SUÇ İŞLEMEYİ AMAÇ EDİNEN ÜÇ POLİS MEMURU TARAFINDAN HAKARET VE TEHDİTE MARUZ KALMIŞ, DARP EDİLMİŞTİR. ESASEN TUTANAKLARA YANSIYAN OLAY DEĞERLENDİRİLDİĞİNDE SÖZ KONUSU EYLEMLERİN “İŞKENCE SUÇUNU” ORTAYA ÇIKARDIĞI GÖRÜLMEKTEDİR.
CUMHURBAŞKANI KORUMALARI TARAFINDAN DARP EDİLEN BİR BAŞKA MESLEKTAŞIMIZA YÖNELİK “KENDİ BAŞINI ARACIN SERT KISIMLARINA VURDUĞUNA” DAİR VALİLİK RAPORU İLE KORUMALARA ADETA ANAYASA VE KANUNLARDAN MUAFİYET GETİRİLEREK SORUŞTURULMALARINA BİLE İZİN VERİLMEMESİ HAFIZALARDA YERİNİ KORUMAKTA, BU GİBİ DURUMLARIN CEZASIZ BIRAKILMASI TÜM TOPLUMUN HUKUKA İNANCINI YERLE YEKSAN ETMEKTEDİR.
ESASEN HUKUK DEVLETİNİN TEMELLERİNE İNANMIŞ TOPLUMLARDA, KANUNLAR VATANDAŞLARI OLDUĞU KADAR TÜM KAMU GÖREVLİLERİNİ DE BAĞLAMAKTA, SUÇUN FAİLİNİN KİM OLDUĞUNA BAKILMAKSIZIN SUÇ İŞLEMİŞ HERKESİN YARGI ÖNÜNDE HESAP VERMESİ BEKLENMEKTEDİR.
ALINMAYAN HER ÖNLEM, SORUŞTURULMAYAN HER SUÇ TEŞKİL EDEN FİİL, BİR SONRAKİNİN ADETA ALT YAPISINI OLUŞTURMAKTA, BU GİBİ DURUMLARI OLAĞAN HALE GETİREREK ŞAHISLARIN PERVASIZLAŞMASINA SEBEBİYET VERMEKTEDİR. NE OLURSA OLSUN ALIŞMAYACAĞIZ, FAİLİ KİM OLURSA OLSUN SUSMAYACAĞIZ, ÖRTBAS EDİLMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ, HUKUK VARMIŞ GİBİ YAPMAYACAK, GERÇEKTEN HUKUK DEVLETİ OLANA KADAR MÜCADELEMİZİ VERECEĞİZ.
ANTALYA BAROSU BAŞKANLIĞI

<<<Şubat 2020><<