ANTALYA BAROSU ÇOCUK HAKLARI MERKEZİ 9.GELENEKSEL RESİM YARIŞMASI

ANTALYA BAROSU ÇOCUK HAKLARI MERKEZİ

ORTA OKUL 5-6-7-8.SINIFLAR (İKİNCİ KADEME) 2018/2019 EĞİTİM –ÖĞRETİM YILI

DOKUZUNCU GELENEKSEL RESİM YARIŞMASI ÖZEL ŞARTNAMESİ

Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” kutlama etkinlikleri ” kapsamında, Antalya İline  bağlı Orta Okullar (5-6-7-8. SINIF DÜZEYİ) sınıf öğrencilerinin katılabileceği  “ÇOCUK HAKLARI” konulu resim yarışması düzenlemiştir.

YARIŞMANIN AMACI

MADDE 1 :

“ÇOCUK HAKLARI” Kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavramdır.

20 Kasım 1989 tarihinde,  193 ülkenin imzası ile Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen ve  ülkemizde 27 Ocak 1995 tarihinde yürürlüğe giren BM ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİ ile;   Her çocuğun doğmak, bir isme ve vatandaşlığa sahip   olmak,  kendisini sevecek ve önem verecek huzurlu bir aileye sahip olmak, barışçı bir toplumda sağlıklı ve yaşanabilir bir çevrede yaşamak, yeterli ve dengeli beslenmek ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak, kız ve erkek  ayrımı yapılmaksızın iyi, kaliteli bir eğitim almak ve yeteneklerimi geliştirmek, oyun oynama ve eğlenme fırsatına sahip olmak, ihmal, istismar, sömürü, şiddet ve her türlü tehlikelere karşı korunmak, görüşlerini açıklayabilmek ve kendisini ilgilendiren konularda verilecek kararlara katılmak,, bedensel, zihinsel, ruhsal, ahlaki ve toplumsal gelişimimi sağlayacak yaşam koşullarına sahip olmak, savaşa, sömürüye, işkenceye, kavgaya karşı hakkına sahip oldukları kabul edilmiştir.

Geleceğin teminatı olan çocukların haklarının korunması, ülkemizin önde gelen meselelerindedir. Bir toplumda çocuklar hakkettikleri gibi yaşayamıyor aksine kötü muamele, istismar ve hatta suç işlemeye mecbur bırakılıyorsa o toplum geri kalmaya ve hatta yok olmaya mahkumdur.

Vazgeçilmez bir hak olan Çocuk Haklarının tanıtılması, çocukların “çocuk hakları “ kavramını nasıl yorumladığı , çocuk haklarının yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi , çocukların kamu kurum ve kuruluşlarından (kolluktan, Mahkemelerden, Okullardan, Barodan , Sivil Toplum Örgütlerinden ) beklentilerini  kamuoyunun dikkatine sunmak, başta çocuklarımız olmak üzere kamuoyunu gerek mağdur gerekse suça sürüklenen çocuklar için koruyucu , önleyici, destekleyici tedbirlerin alınması konusunda bilinçli ve duyarlı hale getirmek, bu konulardaki  savunuculuk çalışmalarını güçlendirmek ve aynı zamanda da çocuklarımızın RESİM yaratıcılıklarını desteklemek  yarışmanın amacını oluşturmaktadır.

RESİM KONUSU

MADDE 2 :

“ÇOCUK HAKLARI “genel başlığı altında  5.6.7.8 Sınıf  düzeyi  öğrencilerinin “Yaşama Hakkı, Eğitim Hakkı, Oyun Oynama hakkı, Sevgi ve Saygı Görmek hakkı, Barınma hakkı, Sağlık Hizmetlerinden Yararlanma hakkı,  Temiz ve Dengeli bir Çevrede Yaşama hakkı,  Çocukların Çalıştırılmaması, Eğlenmek, Dinlenmek, Dengeli beslenme, savaştan uzak yaşamak, Şiddet, istismar, İhmal ve Her Türlü Tehlikelere Karşı Korunma hakkı” kavramlarına nasıl baktıkları, , hak ihlallerine karşı tepki ve düşünceleri,  haklarının bilincinde olup olmadığı,  okuldan, ailesinden çevreden, devletten, kamu kurum ve kuruluşlarından  beklentileri .

KAPSAM
MADDE 3 :

Bu özel şartname, yukarıda konusu ve amacı belirtilen yarışmanın şartlarını, başvuru şeklini, seçilecek resimlere verilecek ödüllerin esas ve usullerini kapsar.

RESİM YARIŞMA ŞARTLARI

MADDE 4 :

4.1Resim Yarışmasına Antalya İlindeki 5-6-7-8.Sınıf düzeyinde   öğrencileri katılabilecektir.

4.2.Resimler, Türk Milli Eğitiminin amaç ve temel ilkelerine uygun olacaktır.

4.3.Yarışmaya katılacak eserlerin özgün olması ve herhangi bir kaynaktan alıntı yapılmamış olması gerekir.

4.4 Resimler daha önce başka bir yarışmaya katılmamış olacaktır.

4.5.Her öğrenci yarışmaya sadece 1(bir) eserle katılabilecektir.

4.6.Resimler 50x35 cm boyutunda olup teknik serbesttir.Resimler paspartulu olarak teslim edilecek,rulo yapılmayacak,iki mukavva arasında korunarak teslim edilecektir.Eserlerin hasar görmesinden Baromuz sorumlu olmayacaktır.

4.7.Eserler, katılım formu ile birlikte en geç 15  Kasım 2018 tarihine kadar doğrudan Baro Başkanlığı’na İlçelerde ise Adliyelerdeki Baro temsilciliklerine  teslim edilecektir . Resimler 15 Kasım 2018  tarihine kadar  belirtilen adreslere elden veya,posta ,kargo gibi vasıtalarla teslim  edilmediği takdirde kurul tarafından değerlendirmeye alınmayacaktır.Kargo  Posta,da olabilecek gecikmelerden kurumumuz sorumlu olmayacaktır.

4.8.Yarışmacılar, eserlerin üzerine gerçek kimliğini yazmayacak, imzası kesinlikle bulunmayacak,sadece resmin arka tarafına rumuz yazacaklardır. Rumuzlar katılım formuna yazılacaktır.Rumuzlar kapalı zarf içinde olacaktır.

DİĞER HÜKÜMLER

MADDE 5 :

Yarışma sonuçları 18/11/2018 “Antalya Barosu resmi  Internet sitesi” nde (www.antalyabarosu.org.tr) açıklanacaktır. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimizin ödül ve sergi açılış töreni, 20 Kasım 2018 günü Antalya Konyaaltı Belediyesi Fuaye alanında (bina giriş katta) yapılacaktır.

MADDE 6 :

Dereceye girsin veya girmesin yarışmaya katılan tüm eserler iade edilmeyecek, eser sahibi tarafından hiçbir telif hakkı istenmeyecek olup,telif hakları Antalya Barosu’na ait olacaktır. Eserler Antalya Barosunca bastırılacak her türlü afiş,broşür,poster,kitap,dergi,gazete v.b. gibi materyallerde kullanabilecektir.

DEĞERLENDİRME KURULU
MADDE 7 :

Değerlendirme Kurulu: Çocuk Hakları Merkezi Koordinatör Yönetim Kurulu Üyesi Av.Özhan Karazeybek, Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av.Serap Ertuğrul - 75.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmenleri; Nurcan Özkan,Zerrin Kırbay ve Soner Kolbüken.

Şartname Antalya Barosu, Merkez Adliye Baro Odaları,İlçe Baro Temsilcilikleri,www.antalyabarosu.org.tr ‘den  temin edilebilir

ÖDÜLLER

1. DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR

2.BİSİKLET

3.TABLET

MANSİYON; BOYA TAKIMI - RESİM SEHPASI

ANTALYA BAROSU BAŞKANLIĞI

ADRES: Meltem Mah.3822 Sokak Baro Han.Kat:2 ANTALYA  - Tel: 02422386155

Not :Şartname 4.madde 8 fıkrada belirtildiği üzere Rumuzsuz, Paspartusuz ve katılım formsuz teslim edilen eserler yarışma dışı kalacaktır. Bu nedenle mutlaka katılım formunun kapalı zarf içinde olması ve resim üzerinde sadece rumuz yazılması önemle duyurulur.

Şartname ve yarışma ile ilgili tereddüt ve sorun halinde Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi  Başkanı Av. Serap Ertuğrul’dan Tel.05334389495  bilgi  alabilirsiniz.

KATILIM FORMU

ADI