ADALETİ, DEMOKRASİYİ VE HUKUK DEVLETİNİ SAVUNAN AVUKAT, SAVCI, YARGIÇ MESLEKTAŞLARIMIZIN VE YURTTAŞLARIMIZIN YENİ ADLİ YILI KUTLU VE “ADİL” OLSUN.
Tarih: 3.09.2018| Okunma Sayısı: 919

Birbirini izleyen zor yıllardan geçiyoruz.

Kalıcılaşan OHAL, demokrasiye alternatif bir rejime dönüştü.

Güvenli bir korunak olması gereken hukuk ve yargı, siyasi mücadelelerin ana aracı olarak kullanılıyor. Bir başka söyleyişle, Tanrıça Themis’in kılıcı tahakküm aracı olarak kullanılıyor.

Hukuk devletinin dayandığı güçlerden olan yargı bağımsızlığının ortadan kalktığı, özgür baroların da tasfiye edilmek istendiği, savunmasız yargı hayallerinin kurulduğu karanlık bir koridordayız.

Hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, ifade ve basın özgürlüğü, internet özgürlüğü, demokrasi gibi evrensel değerlendirme ölçütlerine göre bazı üçüncü dünya ülkelerinin gerisine düştüğümüz gibi, özgür olmayan ülkeler arasında sayılır olduk.

Nereden gelirse gelsin baskıya karşı direnişin mimarları olan biz Avukatlar, yarınlarımızın tehlikede olduğunu söylemeyi tarihsel ve toplumsal bir görev olarak görüyoruz.

Gelecek üzerimize yıkılmadan Cumhuriyetimize olan adalet, demokrasi ve hukuk devleti borcumuzu ödemeliyiz. Bunun için gerçek bir hukuk devleti inşa edilmeli, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı sağlanmalı, adil yargılanma, hukuk güvenliği gibi kavramlara işlerlik kazandırmak için mücadele eden ve yurttaşların hak arama özgürlüğünün temsilcisi olan biz Avukatların, katlanılamaz ve taşınamaz bir boyuta gelen ekonomik ve mesleki sorunlarımız başta olmak üzere, bütün sorunlarımız derhal çözülmelidir.

Yargı denetimsiz iktidar, savunmasız yargı olmaz!

Hukuk devleti yıkılırsa geriye kalana devlet denmez!

Adaleti, demokrasiyi ve hukuk devletini savunan Avukat, Savcı, Yargıç meslektaşlarımızın ve yurttaşlarımızın yeni adli yılı kutlu ve “adil” olsun.

ANTALYA BAROSU BAŞKANLIĞI

<<<Ocak 2019><<