19 MAYIS AVUKATLIK BÜROSU AÇILDI
Tarih: 26.07.2018| Okunma Sayısı: 3904

19 MAYIS AVUKATLIK BÜROSU

Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge

 

 

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

 

Amaç ve kapsam

MADDE 1- İşbu Yönergenin amacı; 19 Mayıs Avukatlık Bürosu projesinin çalışma usul ve esaslarının, kanun, ilgili mevzuat ve esas sözleşme hükümleri çerçevesinde belirlenmesidir.

 

Dayanak

MADDE 2- İşbu Yönerge, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümlerine ve Antalya Barosu Yönetim Kurulu’nun 20/06/2018 tarihli kararına uygun olarak hazırlanmıştır.

 

Tanımlar

MADDE 3- (1) Bu Yönergede geçen;

19 Mayıs Avukatlık Bürosu: 19 Mayıs Avukatlık Bürosu Projesi olarak anılan proje kapsamında meslek mensuplarının yararlanabileceği, Antalya Barosu tarafından temin edilecek olan Antalya ilindeki ortak ofis alanını,

 

Asil başvurucu: Büroyu kullanmak adına işbu yönergede yer alan şartları taşıdığını belgeleyen ve başvuru sırası itibariyle Antalya Barosu Yönetim Kurulu tarafından büroyu kullanmaya hak kazanan ilk 20 kişiyi veya uygulamada mümkün olması halinde Antalya Barosu Yönetim Kurulunca arttırılarak en fazla 35 kişiyi,

 

KEP adresi: Kayıtlı Elektronik Posta adresini,

 

Kullanıcı: İşbu yönerge kapsamında kurulacak büroda faaliyet gösterecek, yönergede aranan şartları taşıyan ve büroyu kullanmaya hak kazanan, Antalya Barosu’na kayıtlı avukatı,

 

Meslek: 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nda tanımlanan avukatlık mesleğini,

 

Yedek başvurucu: Büroyu kullanmak adına işbu yönergede yer alan şartları taşıdığını belgeleyen ve başvuru sırası itibariyle Antalya Barosu Yönetim Kurulu tarafından büroyu kullanmaya hak kazanan ilk 20 kişi veya duruma göre 35 kişinin haricinde kalan diğer başvurucuları, ifade eder.

 

İKİNCİ BÖLÜM

Başvuru Şartları

MADDE 4- (1) 19 Mayıs Avukatlık Bürosu’nu kullanmak adına başvuruda bulunan meslek mensuplarında;

a- Antalya Barosu'na kayıtlı avukat olması,

b- Meslekte, avukatlık stajı hariç, 5 yılını doldurmamış olması,

c- Avukatlık mesleğine başlamadan önce hakimlik, cumhuriyet savcılığı, noterlik, icra müdürlüğü gibi geliri yüksek bir meslekten emekli olmaması veya istifa etmiş olmaması gerekmektedir. Kişilerin başvuru şartlarını taşıdıkları ister idareden bizzat el ürünü imzalı alacakları belgelerle isterse e-devlet üzerinden temin edecekleri belgelerle kanıtlamaları gerekmektedir.

d- Kabulden sonra başka bir avukatın yanında bağlı çalışmaması,

e- Kabulden sonra kayıtlı KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) hesabı sahibi olmak ve UYAP sistemine bu hesabın entegre olmuş olması şartlarının tamamını taşıması zorunludur.

 

Başvuru Şekli ve Süresi

MADDE 5- 19 Mayıs Avukatlık Bürosu'na başvuru yapmak isteyen ve madde 4’teki şartları taşıyan, şartları taşıdığını belgeleyen kullanıcılar yönerge yürürlük tarihinden itibaren, Antalya Barosu’na bizzat yazılı olarak başvuracaklardır. Başvuruya madde 4’te istenen belgelerin eklenmesi gerekmektedir. Aksi halde başvuru şartları taşınmadığı gerekçesi ile başvuru işleme alınmayacaktır.

Başvuru süresi, başlangıç tarihi ve son başvuru tarihi Antalya Barosu internet sitesinde yayınlanacak, ayrıca meslek mensuplarına kısa mesaj yolu ile bildirilecektir.

 

Başvuruların Değerlendirilmesi

MADDE 6- Başvurular yazılı olarak, bizzat Antalya Barosu idari hizmet binası (Barohan) 2. Katta bulunan idari büroya yapılacaktır. İlgili birim başvuru evrakını alırken tarih, saat ve dakika bildirmek sureti ile evrakı Yönetim Kuruluna havale edecektir. Üzerinde havale tarih, saat ve dakikası bulunmayan evrak işleme alınmayacaktır. Bu işlemin yerine getirilmesi hususunda sorumluluk başvurucuya aittir.

Başvurularda belirtilen tarih, saat ve dakika ile sıralı olarak öncelikli yapılan başvurular şayet yönergede aranan şartları taşıyor iseler kontenjan kapsamında asil başvurucu olarak belirleneceklerdir. Asil başvurucu kapsamında yer alamayan diğer başvurucular aranan şartları taşıdıkları takdirde, başvuru sıralarına göre yedek başvurucu olarak değerlendirilecektir. Bahsi geçen asil ve yedek başvurucuların listesi Antalya Barosu internet sitesinde yayınlanacak olup kendilerine kısa mesaj ile bildirim yapılacaktır.

2 hafta içerisinde asil başvurucuların 19 Mayıs Avukatlık Bürosu’nda kullanıcı olmak adına Antalya Barosu’na bizzat başvuru yaparak 3. ve 4. maddelerde belirlenen eksiklikleri yerine getirmeleri gerekmektedir. Belirlenen süre içerisinde başvuru yapılmaması halinde asil başvurucu kullanıcı olma hakkını yitirecektir. Bu durumda sıralamaya göre, boş kontenjan sayısının 3 katı sayısında yedek başvuruculara kısa mesaj yolu ile bilgilendirme yapılacaktır. Yedek başvurucuların yazılı olarak Antalya Barosu’na kullanıcı olmak istedikleri hususunda başvuruda bulunmaları halinde ilk sıralama göz önünde bulundurularak yedek başvurucuların istemleri değerlendirilecektir.

Asil ve yedek başvurucu kesin listesinin yayınlanmasından itibaren 3 hafta içerisinde tüm başvurular neticelendirilecek ve kullanıcı listesi Antalya Barosu internet sayfasında yayınlanacaktır.

 

Kullanım Esasları

MADDE 7-

1) Usulüne uygun başvuru yapan kullanıcılar, sırası ile kullanım hakkına sahip olup, Antalya Barosu ile işbu proje için hazırlanan hizmet sözleşmesini imzalayacaktır.

2) Sözleşmeyi imzalayan kullanıcının 19 Mayıs Avukatlık Bürosu'nun sağlamış olduğu toplantı salonunu, bireysel kullanıma ait masa ve bilgisayarı, sekreterlik hizmetini, ofis araç gereçlerini (yazıcı vb. sözleşmede belirtilen araç gereçler) kullanma hakkı mevcuttur. Ayrıca sözleşme kapsamında hareket edilecek olan süreçte kullanıcılar vergi levhalarını asabilecek olup, resmi çalışma adresi olarak 19 Mayıs Avukatlık Bürosu'nun bulunduğu adresi gösterecektir.

3) Kullanıcılar, sözleşme tarihinden itibaren hafta içi her gün saat 08:30-18:30 saatleri arasında aylık toplam 30 saat ofis kullanımı hakkına sahip olacaklardır. Bu 30 saatten anlaşılan 20 saatinin ortak toplantı odası olduğu bakiye 10 saatinin ise görüşme odası olduğudur. Bu kullanım hakkının 10 saatinde rezervasyon durumuna göre görüşme odası kullanımı hakkına sahip olacaklardır.

4) Kullanıcılar, ortak toplantı odasını aylık kullanım saati dahilinde istedikleri zaman kullanabilirler. Ancak toplantı yapacakları saatleri, önceden telefonla randevu almak suretiyle belirleyecek olup, işbu saatlere uygun şekilde görüşme odasını kullanmak zorundadır.

5) Fiziki koşullar sebebiyle ilk etapta ofis kapasitesi 20 kişi ile sınırlı tutulacak olup işleyiş içerisinde kapasite artırımı söz konusu olursa kişi sayısı en fazla 35 kişiye kadar arttırılabilir. Yeni bir alan daha edinilmesi halinde Baro Yönetim Kurulunun kişi sayısı artırım hakkı bulunmaktadır.

6) Kullanıcılar, özel eşyalarını ofiste bırakmayacaklardır. Aksi takdirde sorumluluk kabul edilmeyecektir.

 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

19 Mayıs Avukatlık Bürosu Yönetimi

MADDE 8- 19 Mayıs Avukatlık Bürosu'nun yönetimi, Antalya Barosu Yönetim Kurulu tarafından yapılmakta olup, işleyiş ile ilgili olarak Antalya Barosu Genç Avukatlar Meclisine görev verilir.

 

Antalya Barosu Genç Avukatlar Meclisi Yürütme Kurulunun Sorumlulukları:

MADDE 9-

a- Kullanıcıların sözleşme dışı ve cezai müeyyide gerektirecek fiillerinin Antalya Barosu Yönetim Kurulu Genç Avukatlar Meclisi Koordinatör üyesinin eşliğinde tutanak altına alınıp, değerlendirme yapılarak gereğinin yapılması üzerine ilgili tutanağı Antalya Barosu'na sunmak,

b- İşbu yönergede öngörülmemiş, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu ve/veya 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nda bahsi geçmeyen bir durumla karşılaşılması halinde konuyu Antalya Barosu Yönetim kuruluna sunmak,

c- Ayda bir toplantı gündemlerine 19 Mayıs Avukatlık Bürosu projesini alarak, yaşanan sorunlara çözümler yaratmak ve çözüm önerilerini Antalya Barosu Yönetim Kurulu’na sunmak,

d- Antalya Barosu Yönetim Kurulu'na sunmak üzere 3 ayda bir faaliyet raporu hazırlamak.

 

MADDE 10- 19 Mayıs Avukatlık Bürosu Projesinin yürütülmesi amacıyla Antalya Barosu tarafından bir sekreter görevlendirecektir.

 

Sekreterin Görevleri:

MADDE 11- Sekreterin çalışma saatleri arasında;

a- Kullanıcılar tarafından talep edilen randevu saatlerini düzenlemek,

b- Ofisin ve toplantı odalarının düzenini ve etkin kullanımını sağlamak,

c- Kullanıcılar sözleşme dışı fiillerini tutanak altına alıp konuyu Antalya Barosu Yönetim Kurulu’na iletmek.

 

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Ücret ve Gelirlerin Kullanımı:

MADDE 12- Kullanıcı, 19 Mayıs Avukatlık Bürosu kullanım bedelini, her ayın 1-5'i arasında olmak üzere sözleşmede belirtilen hesap numarasına peşin ödeyecektir. Son günü tatil gününe denk gelen ödemelerde ilk pazartesi mesai saati sonuna kadar ödeme yapılabilecektir. Ödeme yapmayan kullanıcının 19 Mayıs Avukatlık Bürosunu kullanım hakkı bulunmamaktadır. Kullanıcının ödediği bedel içerisinde elektrik, su, internet, çay, kahve, ofis araç ve gereçleri ile sekreterlik hizmeti dahil olup, kullanıcıdan başkaca bir ücret talep edilmeyecektir.

 

 

Gelirlerin Kullanımı:

MADDE 13- Kullanıcılardan toplanan gelirler Antalya Barosu İktisadi İşletmesine ait olup, Antalya Barosu İktisadi İşletmesi tarafından elektrik, su, internet, kırtasiye, kira, çalışan ücretleri, aidat ve sair giderler bu gelirlerden karşılanacaktır.

 

BEŞİNCİ BÖLÜM

Cezai Müeyyideler

MADDE 14-

1) Kullanıcının kullanımına açılan tüm ofis ve içerisindeki malzemelere zarar verilmesi durumunda zarar veren, zararı tazmin etmekle yükümlüdür. Tazmin, aynen iade, onarım yahut Antalya Barosu tarafından belirlenecek bedelin ödenmesi ile yapılır.

2) Kullanıcının kullanım süresini aşması halinde her yarım saat için toplantı odası kullanımında 50,00 TL; masa ve bilgisayar kullanımında 25,00 TL ödeme yapılacaktır. Kullanım süresinin 1 ay içerisinde 3 kez aşılması durumunda kullanıcının 1 haftalık kullanım hakkı iptal edilecektir. Kullanım süresinin 6 ay içerisinde 6 kez aşılması durumunda sözleşme Antalya Barosu tarafından haklı sebeple derhal ve yazılı olarak feshedilecektir.

3) Kullanım bedelinin peşin olarak ödenmemesi durumunda, kullanıcının kullanım hakkı engellenecektir. Kullanıcı belirlenen kullanım bedelini 2 ay üst üste ödemediği takdirde sözleşme Antalya Barosu tarafından haklı sebeple derhal ve yazılı olarak feshedilecektir.

 

ALTINCI BÖLÜM

Sözleşmenin sona ermesi ve feshi

Sözleşmenin sona ermesi:

MADDE 15- Sözleşme süresi 1 yıl olup, 1 yılın sonunda herhangi bir bildirime gerek olmaksızın sözleşme kendiliğinden ve yenilenmemek üzere sona erer. Sözleşmenin bitimi ile beraber öncelik hakkı başvuru yapmış olmasına rağmen seçilemeyen yedek başvuruculara aittir. Bu durumda ayrıca yine ilana çıkılır.

Sözleşme devam ederken kullanıcının 4. maddede belirtilen şartları kaybetmesi halinde sözleşme kendiliğinden ve yenilenmemek üzere sona erer.

 

Sözleşmenin Feshi:

MADDE 16-

1) Kullanım süresinin 6 ay içerisinde 6 kez aşılması ve bu durumun tutanakla tespiti halinde sözleşme Antalya Barosu tarafından haklı sebeple derhal ve yazılı olarak feshedebilecektir.

2) Kullanıcı belirlenen kullanım bedelini 2 ay üst üste ödemediği takdirde sözleşme Antalya Barosu tarafından haklı sebeple derhal ve yazılı olarak feshedilecektir.

3) Kullanıcının hukuka, ahlaka ve avukatlık mesleğine aykırı davranışta bulunması ve bu durumun tutanakla tespiti halinde sözleşme Antalya Barosu tarafından haklı sebeple derhal ve yazılı olarak feshedilecektir.

4) Kullanıcının ofis düzenini bozan davranışlarının bulunması ve bu durumun tutanakla tespiti halinde sözleşme Antalya Barosu tarafından haklı sebeple derhal ve yazılı olarak feshedilecektir

5) Kullanıcı, fesih tarihinden en az 1 ay önce herhangi bir sebebe dayanmaksızın yazılı olarak fesih hakkına sahiptir.

 

YEDİNCİ BÖLÜM

Çeşitli Hükümler Yönergede öngörülmemiş durumlar

MADDE 17-

1) İşbu yönergede öngörülmemiş, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu ve/veya 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nda bahsi geçmeyen bir durumla karşılaşılması halinde Antalya Barosu Yönetim kurulu tarafından verilecek karar doğrultusunda hareket edilir.

Yönergenin kabulü ve değişiklikler

MADDE 18- İşbu yönerge, Antalya Barosu Yönetim Kurulu’nun onayı ile yönetim kurulu tarafından yürürlüğe konulur ve Antalya Barosu sitesinde ilan edilir ve site ilanı tarihinde yürürlüğe girer.

 

MADDE 19- Yönergede yapılacak değişiklikler, Antalya Barosu Yönetim Kurulu tarafından verilecek karar doğrultusunda yapılır.

 

 

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

23.04.2024
AV. HÜSEYİN GEÇİLMEZ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.